Sociedad
Ferias turismo

Les previsions d'arribades de turistes alemanys van a l'alça

Les aerolínies i TTOO avancen les connexions amb Menorca al mes d'abril i s'allargaran fins octubre

Turespaña va reconèixer el reportatge de la periodista Brigitte Kramer sobre els encants de Menorca. / FFTM

Mahón

Bones notícies les que arriben des de la fira turística  ITB de Berlín. Menorca i Alemanya estaran connectades des del mes d’abril i fins al proper mes d’octubre. Això ha de permetre l'arribada de més visitants i les previsions de cara a aquesta temporada smebla que augmenten.

A dos mesos de l’inici de la temporada turística, les dades que arriben des d’Alemanya apunten a una millora del comportament a l’abril i al maig gràcies a la decisió adoptada per les companyies regulars i low cost d’avançar la seva operativa amb Menorca.

Segons la informació de què disposa la Fundació Foment del Turisme de Menorca, si no hi ha canvis de darrera hora, les rutes amb Berlín, Frankfurt, Colònia i Düsseldorf estaran actives a partir de l’abril, el que suposa un avançament d’entre un mes i dues setmanes en relació a l’any anterior. La resta començaran a operar-se al maig i totes arribaran fins a finals d’octubre.

Això té una correlació directa amb el nombre de places programades des del mercat alemany i que, a hores d’ara, superen en un 5% els registres de l’any passat. Des de la Fundació Foment del Turisme de Menorca , però, es demana ser prudents i confiar que finalment companyies aèries i touroperadors acabin confirmant els slots reservats.

Durant la jornada d’aquest dijous els responsables de les agències FTI i Der Touristik van informar que el volum de reserves cap a Menorca es troba, en aquests moments, un 30% i un 20%, respectivament, per damunt de l’any passat. Tot i que el volum de negoci d’aquestes empreses és modest, segons la FFTM la tendència deixa entreveure un interès dels alemanys en Menorca, més tenint en compte que el comportament a les altres illes no és igual.

Per altra banda Turespaña va entregar els premis preiodístics pels millors reportatges turístics. La guardonada d'enguany va ser la periodista Birgitte Kramer, del diari nacional Süddeutsche Zeitung, pel reportaje “Menorca, allò que l vent va girar”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00