Sociedad
Huelga feminista 8 de marzo

Menorca celebra plenament el Dia de la Dona

L'illa viu una matinal plena d'accions reivindicatives a l'espera d'una manifestació aquesta tarda que s'espera multitudinària

Un centenar de persones s'han concentrat davant de la seu del Consell de Menorca aquest matí amb motiu del 8-M. / Jordi Ribera

Mahón

Menorca viu plenament el Dia de la Dona. Aquest matí hem pogut viure un alletament públic a la plaça Constitució de Maó per reivindicar una major conciliació de la vida laboral i familiar. A les 12 s’ha celebrat una concentració davant de la seu del Consell de Menorca amb motiu d’aquesta celebració.

A més, molts centres educatius han viscut un dia especial amb professorat en vaga i més debats que classes per tractar la manca d’una igualtat real a la nostra societat. Als centres sanitaris dotze persones s’han sumat a la vaga de 24 hores i encara queda per contabilitzar la gent que fet una aturada de dues hores per torn.

Motius per totes aquestes mobilitzacions? Les desigualtats laborals, el tracte masclista en molts àmbits socials, la violència de gènere, o les desigualtats salarials entre homes i dones per fer la mateixa feina. I malgrat que a Balears aquesta diferència no és gaire gran, des dels sindicats expliquen els motius i que no són tan bons com podria semblar ja que tot obeeix als baixos salaris a Balears.

No obstant, la gran mobilització serà avui capvespre a les 18,30 quan comenci la manifestació del 8 de març a la Plaça Constitució de Maó. Es farà un circuit per diferents places del centre de la ciutat on es llegirà poesia i es faran diverses actuacions. La marxa acabarà tornant a la Plaça Constitució on hi haurà més actuacions musicals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00