Dones, literatura i feminismes
Avui 8 de març ens acostem a la col.lecció 'Atenea' d'Arola editors on hi trobem i conversem amb pesos pesants com Montserrat Duch, Montserrat Palau i Joana Zaragoza.
Dones que parlen de dones, d'homes, feminismes i literatura
52:57
Compartir
El código iframe se ha copiado en el portapapeles
<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/038RD010000000060058/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Tarragona
Arola Editors fa 20 anys. I ho hem volgut celebrar avui 8 de març parlant de la col·lecció ‘Atenea’ que va crear l’any 2005, d’alta divulgació, dirigida per Montserrat Duch.
En parlem amb Alfred Arola, també la mateixa Duch que ens parla dels feminismes i de la línia editorial i filosofia d’una col·lecció que compta amb dos noms propis de pes que hi han publicat: Montserrat Palau autora del llibre Maria Aurèlia Capmany, escriure la vida en femení i Joana Zaragoza Coordinadora del llibre Invisibilitat i poder, Cares de la feminitat a la Grècia antiga.
Palau ens parla de la impertinència pertinent de Campany i del seu feminisme que incomodava a l’establishment de la seva època. També ens planteja tres grans onades del feminisme i ja apunta a una quarta que estem vivint aquests dies. Zaragoza ens fa palès fins a quin punt n’és d’antiga la concepció de la dona com a dona amb finalitats purament reproductores i que ha de tenir cura de la llar i dels altres. Remunta a l’antiga Grècia.
Amb Fina Masdeu del Col·lectiu Reusenques de Lletres recordem com neix aquest moviment d’escriptores ganxetes que volen visibilitzar-se i amb l’Elisabeth Sánchez, Militant de «Cau de llunes» col·lectiu revolucionari de Tarragona, repassem alguns dels principals leimotivs d’aquest 8 de març.