Miércoles, 28 de Julio de 2021

Otras localidades

SETMANA DE LES DONES

Dones, literatura i feminismes

Avui 8 de març ens acostem a la col.lecció 'Atenea' d'Arola editors on hi trobem i conversem amb pesos pesants com Montserrat Duch, Montserrat Palau i Joana Zaragoza.

Dalt de d'esquerra a Dreta: Montserrat Duch, Jordi Cartañá, Alfred Arola, 
 A Sota d'esquerra a Dreta: Elisabeth Sánchez, Fina Masdeu, Joana Zaragoza i Montserrat Palau

Dalt de d'esquerra a Dreta: Montserrat Duch, Jordi Cartañá, Alfred Arola, A Sota d'esquerra a Dreta: Elisabeth Sánchez, Fina Masdeu, Joana Zaragoza i Montserrat Palau / Cadena SER

 

Arola Editors fa 20 anys. I ho hem volgut celebrar avui 8 de març parlant de la col·lecció ‘Atenea’ que va crear l’any 2005, d’alta divulgació, dirigida per Montserrat Duch.

En parlem amb Alfred Arola, també la mateixa Duch que ens parla dels feminismes i de la línia editorial i filosofia d’una col·lecció que compta amb dos noms propis de pes que hi han publicat: Montserrat Palau autora del llibre Maria Aurèlia Capmany, escriure la vida en femení i Joana Zaragoza Coordinadora del llibre Invisibilitat i poder, Cares de la feminitat a la Grècia antiga.

Palau ens parla de la impertinència pertinent de Campany i del seu feminisme que incomodava a l’establishment de la seva època. També ens planteja tres grans onades del feminisme i ja apunta a una quarta que estem vivint aquests dies. Zaragoza ens fa palès fins a quin punt n’és d’antiga la concepció de la dona com a dona amb finalitats purament reproductores i que ha de tenir cura de la llar i dels altres. Remunta a l’antiga Grècia.

Amb Fina Masdeu del Col·lectiu Reusenques de Lletres recordem com neix aquest moviment d’escriptores ganxetes que volen visibilitzar-se i amb l’Elisabeth Sánchez, Militant de «Cau de llunes» col·lectiu revolucionari de Tarragona, repassem alguns dels principals leimotivs d’aquest 8 de març.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?