Sociedad
Turismo aventura

La CamelBak Camí de Cavalls 360 corona als seus campions

Elite Chip dóna per tancada un cicle de la prova després de cinc anys de creixement

La CamelBak Camí de Cavalls 360 tanca l'edició d'enguany després de tres dies de dura competició. / Jordi Saragossa

Mahón

La cinquena edició de la CamelBak Epic Camí de Cavalls 360º ha baixat el teló aquest diumenge amb una plàcida tercera etapa, en què bikers i runners han recorregut una de les zones de més valor ecològic de l’illa.

Després de visitar el ponent, el sud i les seves precioses cales, i també els fars i penya-segats que caracteritzen el nord insular, el recorregut de l’última jornada ha destapat una de les joies naturals de Menorca, declarada en la seva totalitat com a Reserva de la Biosfera. Es tracta del Parc Natural de s’Albufera des Grau, l’espai amb major nivell de protecció mediambiental de l’illa que acull centenars d’espècies vegetals i animals, especialment aus en procés de migració.

Aplicada en la conservació de la natura, l’organització ha estat molt estricta en el reglament, penalitzant qualsevol actitud irresponsable amb el medi a partir des Grau. Per aquest motiu, s’ha exigit als participants un escrupulós silenci al seu pas per tot el parc i fins i tot que els ciclistes també recorressin a peu alguns trams especialment sensibles, com el de Cala Tortuga.

“És possible que hi hagi esportistes als qui els sembli excessiu però, a més que es tracta d’un requisit per als permisos, estem convençuts que aquesta és la manera de tenir cura de llocs de tan valor com aquest i d’anar conscienciant els practicants dels esports a la natura”, ha especificat el director de la cursa, Joan Febrer.

Un cop abandonat el parc i haver recorregut algunes zones més urbanitzades, el traçat ha continuat fins Es Mercadal, on una multitudinària paella ha acomiadat sota un sol radiant els protagonistes “d’una illa, tres etapes, una aventura èpica”.

MountainBike: Tres de tres per a Calmet-Noguera

Un dia més la parella formada per Ricard Calmet i Adrià Noguera ha estat la més sòlida i en una jornada progressiva s’ha anat distanciant poc a poc dels perseguidors. Si as Grau l’avantatge era només d’un minut i als voltants del far de Favàritx, de dos, al seu pas per Son Parc ja era de cinc minuts. A partir d’allà, els nois del Ferbikes Prats & The Cyclery només havien de gaudir dels últims prats i boscos fins a la línia de meta, que han creuat després de 2 hores i 34 minuts d’esforç.

“En aquesta tercera etapa s’ha notat l’experiència del meu company, que m’ha portat perfectament per aquests camins increïbles. Estem molt satisfets amb aquesta experiència i segur que repetirem”, ha explicat alegre Adrià Noguera, 20 anys més jove que el seu company.

Darrera d’ells han arribat a meta l’austríac Lukas Kaufmann i l’alemany Sönke Wegner, el seu millor resultat després de dues jornades castigats pels problemes mecànics. Tampoc s’han escapat dels contratemps els germans Toni i Esteve Pascual que, després de dues jornades en segona posició, han estat relegats al vuitè lloc sense possibilitat d’utilitzar els canvis de la bicicleta.

D’aquesta manera, els tercers a la meta del Peu de Toro as Mercadal han estat Ferran Escurra i Dani Llorens, que s’han fet amb la medalla de plata a la general, mentre que Núria Picas i Pau Bartoló, coneguts pels seus èxits en ultratail, han estat la millor parella mixta. Per la seva part, Catriona Helen Sutherland i Erin Louise Beveridge s’han proclamat vencedores de la categoria femenina.

TrailRun: Sancho-Arroyo no troben rival

Si la MountainBike ha tingut uns dominados clars, la modalitat a peu ha coronat Roberto Sancho i Diego Arroyo de forma incontestable. Per tercera jornada consecutiva, la parella de l’AE Matxacuca ha tornat a ser la més ràpida de la modalitat TrailRun Epic 360º, fent-se amb la victòria en 4 hores i 47 minuts. Bé és cert que uns minuts abans havia creuat la meta el local Alex Urbina, però ho feia fora de cursa ja que el seu company es va haver de retirar lesionat.

“Tot i que entrenem junts moltes vegades, aquesta és la primera vegada que hem competit com a equip i ha estat una experiència espectacular. Hem sabut compenetrar-nos fins a funcionar com l’engranatge d’una màquina i, sobretot, hem gaudit moltíssim de compartir els quilòmetres amb el company i la resta de participants”, explicaven després de creuar l’arc d’arribada.

Els germans Mateu i Toni Capllonch han estat els següents a culminar aquest repte esportiu, 13 minuts més tard. Darrere d’ells, Alex Izquierdo i Eloi Ortiz han pujat al tercer graó del podi astorats pels impressionants paisatges del litoral menorquí i agraïts pel tracte rebut.

Aquest bon ambient ha impregnat també els competidors de l’Experience i les dues parelles que es disputaven la general, Antonio Saavedra-Javier Sintes y Joan Gamés-Raül Riudavets, han decidit entrar a la meta al mateix temps, evidenciant el companyerisme que es respira en aquesta prova esportiva.

Joan Febrer: “Amb aquesta cinquena edició es tanca un cicle”

El director de la CamelBak Epic Camí de Cavalls 360º, Joan Febrer, ha valorat molt positivament el desenvolupament d’aquesta cinquena edició, en què el bon temps ha dibuixat el millor escenari de Menorca per a aquest espectacle esportiu. “D’alguna manera s’ha complert un cicle. Des dels nervis de la primera edició, la consolidació de la segona, els canvis de la tercera i la pluja que ens va caure l’any passat, aquesta cinquena edició s’ha tancat el cercle”, ha valorat.

L’organització que Febrer dirigeix junt amb Clara Fullana ja està dissenyant la pròxima edició, que se celebrarà els dies 13, 14 i 15 de març de 2020. Les inscripcions per a la sisena Epic Camí de Cavalls 360º obren a partir d’avui un primer període d’inscripció per a 30 equips. A finals de maig, es posaran a la venda la resta de dorsals disponibles.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00