Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 19 de Octubre de 2019

Otras localidades

La Generalitat ha de pagar el manteniment de Vacamorta

Ho diu la Comissió Jurídica Assessora de la mateixa Generalitat, que renya a Territori per "innacció"

Sota Vacamorta, s'amaguen gairebé 3 milions de tones de residus /

La Generalitat ha de pagar el manteniment que fa l'empresa que gestiona l'abocador de Vacamorta. Això diu la Comissió Assessora Jurídica de la mateixa Generalitat, que renya a l'administració perquè -mentre no fa res per buidar l'abocador, com li havien manat els tribunals- fa pagar a l'empresa els costos de manteniment d'aquest paratge de Cruïlles.

El conseller de Territori va demanar a aquest òrgan consultiu de la Generalitat què havien de fer davant les reiterades reclamacions de l'empresa que gestiona l'abocador de Vacamorta per danys i perjudicis després que la justícia anul·lés la llicència d'aquest dipòsit de residus. Els tribunals -fa tretze anys- van ordenar a la Generalitat que buidés l'abocador, però encara no ha tret res.

Per això, la Comissió Jurídica Assessora acusa la Generalitat d'"inacció" i d'incomplir "reiteradament" les moltes resolucions judicials que li diuen que buidi Vacamorta de residus.

Mentrestant, lamenta que l'empresa que ho gestiona hagi d'estar assumint els costos de mantenir l'indret, que segons càlculs de la mateixa companyia pugen a més de 330.000 euros, i creu que ho hauria de pagar el Departament de Territori.

Això no és tot, perquè l'empresa demanava més de 35 milions d'euros per les llicències anul·lades el 2003 i 2012. En aquest cas, no li donen la raó, com ja havia dit el Tribunal Superior de Justícia.

A Cruïlles segueixen gairebé 3 milions de tones de deixalles soterrades i la Generalitat creu que buidar-ho costarà entre 81 i 159 milions d'euros.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?