Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 19 de Octubre de 2019

Otras localidades

Calvet vol que quedi clar que la Generalitat decidirà l'operador del tren a l'Aeroport

Després que Renfe hagi qüestionat la llançadora ferroviària el conseller ha demanat al ministeri que faci els passos necessaris perquè el seu departament pugui planificar el servei

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, durant una comissió de Territori al Parlament / ()

La infraestructura encara s’està construint, però el tren a l’aeroport ja ha provocat un nou enfrontament entre Renfe i la Generalitat. El president de l’empresa ferroviària, Isaías Táboas, va qüestionar la setmana passada que es fes una llançadora cada 15 minuts i operada per Ferrocarrils, com planteja Territori. I la resposta de la Generalitat ha estat demanar per escrit al ministeri que assigni ja al govern català la capacitat de la nova infraestructura perquè Territori pugui definir com serà el servei i qui l’operarà.

El conseller, Damià Calvet, ha adreçat al secretari d'estat d'Infraestructures, Pedro Saura, un escrit en el que li demana que facin aquest tràmit. El govern català té competències per determinar el serveis de Rodalies, però quan es tracta d'una línia nova, cal que Adif faci aquest acte de cessió formal.

El conseller de Territori, Damià Calvet, ha explicat al Parlament que quan això s'hagi fet, i tenint en compte el calendari de la liberalització ferroviària "podríem encarregar a FGC la gestió de la llançadora ferroviària" i ha afegit que ha demanat als responsables de l’empresa pública catalana “que estiguin preparats”.

El president de Renfe, Isaías Táboas, va qüestionar que la Generalitat estigui plantejant una llançadora a l'Aeroport cada 15 minuts i operada per Ferrocarrils. Assegura que Rodalies, amb les línies actuals, podria oferir un servei de tren a l'aeroport cada 7 minuts.

Reobrir el traspàs

Durant la seva compareixença a la comissió de Territori del Parlament, Calvet ha explicat que també li ha reclamat per carta a Pedro Saura revisar les condicions del traspàs de Rodalies de fa 10 anys. Ho ha fet després d'assegurar que la fórmula actual "ha fallat" i això fa, diu, que no estiguin donant el servei adequat als ciutadans.

La proposta de la Generalitat planteja una relació de tu a tu amb el ministeri de Foment per signar un conveni que inclogui, entre d'altres coses, compromisos d'inversió i el traspàs de la infraestructura de les línies que transcorren íntegrament per Catalunya.

A més d'aquests dos punts, el conseller reclama que el govern espanyol transfereixi a la Generalitat els diners per cobrir el dèficit tarifari de Renfe (les despeses del servei que no es cobreixin amb els diners dels bitllets de transport). Diu Calvet que si el Ministeri ho traspassa directament a la companyia, el govern català queda afeblit perquè "qui no paga no mana".

També planteja l'elaboració d'un pla de serveis i la segregació de la unitat de negoci Rodalies Catalunya de la resta de la companyia Renfe.

Calvet ha retret al govern espanyol que creés la figura d'un coordinador de Rodalies sense comptar amb la Generalitat i que no se'ls convidés d'entrada a formar part dels grups de treball que havien de definir les actuacions per millorar aquest servei.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?