La LlavorLa Llavor
Gastro
LA LLAVOR

Elena Cebrián, fonaments verds i futur

D'haver posat eixos fonaments verds presumeix la consellera Elena Cebrián, que no tanca la porta a seguir, encara que considera que l'important no són les persones sinó continuar treballant en l'actual model

La llavor (16/03/2019)

La llavor (16/03/2019)

29:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000366014/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

Un model de 88 mesures plasmat en el document sobre "Estratègia davant el canvi climàtic" que la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient va sotmetre recentment al Consell. Elena Cebrián, en La Llavor, explica que partint de la base que l'educació és la clau per a anar a poc a poc canviant el model, i posant cadascú el nostre granet d'arena des d'un plantejament transversal, que implica totes les àrees del govern autonòmic. Posa com a exemple l'Observatori Ciutadà de l'Aigua, que ja s'ha reunit dos vegades, per als ciutadans participen en la gestió urbana de l'aigua.

Centrada en l'àmbit agrari, Cebrián aposta per fomentar el canvi de maneres de treballar. Fugir dels químics, apostar per la reutilització de l'aigua i el regadiu... perquè el camí més curt per a aconseguir una major rendibilitat és cuidar el medi natural. En eixe sentit posa sobre la taula la línia d'ajudes per al foment de l'agricultura ecològica.

I tot això, unit a mesures específiques sobre aiguamolls, paisatge... permetrà anar caminant a poc a poc cap a un món més sostenible, amb menys diòxid de carboni i es podran complir els compromisos internacionals.

I davant la recent cita electoral, preguntada sobre si manté el que ja va dir en La Llavor: no tanca la porta a seguir com a consellera però, afig, l'important no són les persones. L'important és que sobre els fonaments verds d'aquesta legislatura es continue construint.

També en La Llavor

I parlarem de com un grup de científics, amb la Politècnica al capdavant, ha demostrat que el producte ecològic és millor que el no ecològic o tradicional.

I les nostres seccions habituals.

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00