Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 18 de Octubre de 2019

Otras localidades

Turisme cultural nord-americà pel romànic del Pirineu

Aprofitant el centenari de l'extracció dels frescos de Santa Maria de Mur que es conserven a Boston

Murals de l'absis de Mur Museum of Fine Arts, de Boston /

La Generalitat vol captar el turista nord-americà interessat en l'art romànic per què vingui al Pirineu a conèixer-lo. Això, aprofitant que al maig es commemorarà el centenari de l'extracció de les pintures de l’església de Santa Maria de Mur (s.XII) -al Pallars Jussà-, que va adquirir el Museu de Belles Arts de Boston

Crònica: El centenari de l'extracció dels frescos de Mur, atractiu per al turisme cultural nord-americà. Escolta Patric Torrent de l'ACT / MERCÈ MARCH (RÀDIO LLEIDA)

Escolta, Patric Torrent, director executiu de l'Agència Catalunya de Turisme.

La de Mur va ser la primera de les extraccions de frescos romànics de les esglésies del Pirineu. Van anar a parar als Estats Units. I són diversos els museus nord-americans que tenen pintures, frescos o retaules de l'art romànic del Pirineu, que desperten l'interès de les seus visitants.

Ara, es vol aconseguir que aquest interès els duguin a les terres originàries d'aquest romànic. I el primer que s'ha fet es convidar a operadors americans que treballen amb Associacions d'amics dels museus. Serà al maig que vindran coincidint amb la celebració del centenari de l'extracció.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?