Sociedad

El RACC aposta per obrir el servei de taxi a la competència

El president del club automobilístic reclama que els vehicles d'Uber i Cabify treballin en les mateixes condicions que el taxi

Josep Mateu, president del RACC / Mònica Peinado CADENA SER

Barcelona

En ple debat sobre el futur del taxi i l'encaix dels vehicles de lloguer amb conductor, el RACC ha apostat clarament per equiparar els dos serveis. El president del club automobilístic, Josep Mateu, ha assegurat que els taxistes i els conductors dels vehicles d'Uber i Cabify han de prestar el mateix servei i complir les mateixes condicions.

En una conferència a l'auditori de La Pedrera, Mateu ha presentat 45 propostes per millorar la mobilitat a l'àrea metropolitana de Barcelona. Entre elles, aquesta d'igualar els serveis del taxi i els vehicles amb llicència VTC. El president del RACC ha explicat que es tracta que "els negocis tipus Cabify o Uber, que han nascut de la no regulació" s'igualin amb els taxis i hagin de complir les mateixes condicions fiscals i laborals.

Mateu, conscient que un dels arguments en contra de la proposta és que els taxistes han pagat molts diners per les seves llicències, ha afegit que els usuaris els vehicles VTC podrien pagar un plus que serveixi per retornar als taxistes una part del que han invertit.

Els cotxes sortiran del centre

Durant la conferència, el president del RACC ha explicat que aquesta entitat assumeix que els cotxes privats desapareixeran del centre de Barcelona i reclama que, abans que això passi, es garanteixi una mobilitat segura i fiable. Bàsicament, que hi hagi unes Rodalies amb més capacitat i menys incidències i carrils bus que garanteixin l'accés a Barcelona en transport públic, independentment del volum de trànsit privat.

Josep Mateu ha rebutjat el peatge urbà com una solució per regular el trànsit a Barcelona a curt termini. Diu que la ciutat ja té peatges com el de Vallvidrera o Mollet que ja fan la funció de regular el trànsit. I posa altres arguments sobre la taula: perjudicaria les persones amb menys recursos; no hi ha un transport públic de qualitat per posar més restriccions al vehicle privat; i ja hi ha una mesura a punt d'entrar en vigor que deixarà fora de la ciutat 125.000 vehicles contaminants.

En aquest sentit, el club automobilístic proposa que els diners de l'impost sobre les emissions de diòxid de carboni es destinin íntegrament a donar ajudes econòmiques als propietaris de vehicles contaminants, que sovint coincideixen amb les rendes més baixes.

Entre les propostes del RACC hi ha també un pla de la moto per reduir els accidents d'aquests vehicles i actuacions per millorar la convivència entre els vianants i els nous vehicles de mobilitat personal.

El RACC assegura que ha volgut explicar 45 mesures per millorar mobilitat a les portes de les eleccions perquè tots els candidats ho tinguin present. Diu que en aquest cas cal "mirada llarga" i actuar de manera "estratègica i no tàctica".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00