Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 19 de Octubre de 2019

Otras localidades

Un 52% de les dones que fan esport al carrer manifesten passar por i assetjament

Més del 52% de les dones que practiquen esport a l´espai públic manifesten haver passat por o haver sentit assetjament o percebut violència.

“Tenim por quan sortim a córrer”, ha dit Gemma Cernuda, de la societat “Ellas Deciden”, en una sessió sobre “Gènere i Esport” que compartia amb les professores d´INEFC Pedrona Serra, i Anna Vilanova, en el Congrés Internacional de l´Esport a les Grans Ciutats que se celebra a Barcelona.

En la seva intervenció han exposat els casos de ciutats de Dinamarca, Suècia i Àustria on l´administració local ha intervingut per reduir els “punts negres”, rebaixar l´assetjament (d´un 15% menys) i incrementar la pràctica de l´esport (un 30% més) entre les dones.

“Hem de passar de punts negres a punts liles”, han conclòs.

Entre les mesures que es proposen hi ha detectar els “punts negres”, posar un telèfon gratuït per denunciar episodis i espais d´assetjament, i fer un Big Data en Espais Públics per identificar els recorreguts amb més persones.

Demanen un segell de ciutat amb el hashtag “EsportSensePor”

El percentatge de dones que corren en espais públics s´ha incrementat molt i ja són el 10% segons les dades facilitades en aquesta sessió.

Molt poques dones manen a l´esport

Per fer front a la desigualtat imperant en el món de l´esport seria bo, s´ha remarcat en el Congrés, que augmenti el nombre de dones que són directores dels serveis d´esports (només un 27%) i que s´incrementés també el percentatge de dones al capdavant de regidories d´esports (només un 24%)

Val a dir que només hi ha un 15% d´alcaldesses.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?