Sociedad

Red Eléctrica avança a octubre la instal·lació del cable submarí

El cable podria estar operatiu durant el primer semestre de 2020

Operaris reparant les torres caigudes / Cadena SER

Mahón

Red Eléctrica Española avança al mes d’octubre l’estesa del cable submarí que ha d’unir Mallorca i Menorca per a garantir els subministrament elèctric i assegura que aquest pugui estar operatiu en els primers sis mesos de 2020.

Així ho va assegurar aquest dijous el delegat a Balears de Red Eléctrica Española, Eduardo Maynau, qui va assenyalar que una vegada iniciat l'estesa del cable, es tardarà unes dues setmanes a tenir feta tota la infraestructura. No obstant això, després de finalitzar la instal·lació, s’ha protegir el cable, una operació que començarà a realitzar-se previsiblement al desembre i que provocaran que no estigui finalitzat fins a mitjans de 2020.

S’ha de recordar que el passat desembre el BOE publicava la utilitat pública de la connexió elèctrica a 132 Kilowatts entre la subestació d'Artà de Mallorca i la subestació de Ciutadella.

Posteriorment Red Eléctrica Espanyola i la companyia francesa Nexans signaven el contracte de fabricació i instal·lació del cable que connectarà Mallorca i Menorca per un import de 50 milions d'euros. Aquest nou cable subterrani i submarí comptarà amb 68 quilòmetres de longitud i arribarà a una profunditat màxima de 81 metres.

El projecte global suposa una inversió de 84 milions d'euros i permetrà reforçar la seguretat i la qualitat del subministrament d'ambdues illes, generant una major integració d'energies renovables en condicions de seguretat per al sistema i un augment de l'eficiència dels sistemes interconnectats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00