Sociedad

Menorca aposta pel turisme sostenible en els seus espais protegits

Des d'aquesta setmana forma part de l'Associació d'Ecoturisme d'Espanya

CIMe

L'illa de Menorca ha entrat a formar part de l'Associació d'Ecoturisme a Espanya (AEE), una associació del sector dedicada al foment del turisme sostenible en espais protegits. La notícia s'ha donat a conèixer aquesta setmana després de la finalització del període d'al·legacions necessari per adherir-se a la institució.

L'entrada en l'AEE permet, entre altres coses, que tant les institucions com l'empresariat de l'illa entrin a formar part d'una xarxa participativa en què gestors i empresaris del turisme treballen per a millorar, promoure i posar en marxa iniciatives de turisme de natura i ecoturisme en espais protegits com la reserva de biosfera i el Parc Natural de s'Albufera des Grau.

L'Associació d'Ecoturisme a Espanya (AEE) està formada principalment per associacions d'empresaris de turisme ubicades en espais naturals, entitats i administracions gestores d'espais naturals, universitats i fundacions, i empreses d'innovació turística i tecnològica.

La iniciativa cerca d'aquesta manera garantir el creixement d'aquest sector turístic a Menorca i la consolidació de pràctiques turístiques d'acord amb la sostenibilitat de l'illa. L'intercanvi d'informació entre administracions gestores de parcs naturals o l'assessorament a empreses turístiques menorquines en ecoturisme seran dos pilars fonamentals de la participació de Menorca a l'AEE.

La inclusió en l'AEE, a més, permetrà l'entrada al Club Ecoturisme a Espanya, l'agència turística de l'associació dedicada a oferir experiències d'ecoturisme sostenible als viatgers. Sota la marca "Soy ecoturista" - "Ecotourist in Spain" aquesta iniciativa fa tasques de gestió ecoturística en col·laboració amb empreses i institucions a través d'un portal web de promoció i un pla de màrqueting comú per a totes les destinacions i empreses acreditades.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00