La LlavorLa Llavor
Gastro
La Llavor

"Cal erradicar la plaga de la xylella, la Conselleria està actuant bé"

El Col·legi d'Enginyers de Tècnics Agrícoles de València i de Castelló, que prepara el primer fòrum nacional de bioprotecció vegetal que se celebrarà a València, defensa l'estratègia del govern valencià

La llavor  (23/03/2019)

La llavor (23/03/2019)

29:59

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000366830/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

Regina Monsalve és la presidenta del Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles de València i de Castelló. Explica que la xylella és una plaga provocada per un insecte que és el vector que la transmet a les plantes. La bioprotecció vegetal cerca, precisament, solucions naturals front a problemes com este però ara com ara no hi ha cap altre insecte que puga, de forma natural, acabar amb l'insecte vector. Per tant, i atés que no hi ha solució, el millor és erradicar les plantes afectades.

En eixe sentit defensa l'estratègia de la Generalitat com la millor hui dia. A pesar que hi haja qui la pose en dubte.

El Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles de València i de Castelló és l'encarregat d'organitzar el primer fòrum nacional sobre bioprotecció vegetal, que se celebrarà a mitjan mes de juny a València. La bioprotecció s'ha convertit en una necessitat perquè com explica Monsalve conservar és més fàcil que eliminar maneres de fer i ús de químics de molts anys.

El fòrum aprofundirà en la reflexió sobre les formes de bioprotecció: com combatre plagues amb insectes, com es pot ajudar les plantes amb substàncies fetes amb les pròpies plantes.

També en La Llavor

Fem balanç de Prowein, la principal fira del sector vitivinícola que es va celebrar fa uns dies a Düsseldorf. I els contem també com funciona una app, una aplicació per al telèfon mòbil, que permet controlar els regs i de pas estalviar aigua i llum.

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00