Sociedad

Maó reordenarà l'amarrament de creuers mentre durin les obres del Moll de Ponent

S'ha de demolir 65 metres de moll per canviar els pilars de sustentació

Imatge del Moll de Ponent que s'ha de remodelar / Google

Mahón

L’Autoritat Portuària de Balears encamina noves actuacions al port de Maó. Dintre del pla de renovació i remodelació dels amarraments socials que du a terme l’ens portuari en els darrers temps, s’han licitat dues noves actuacions per valor proper als 815.000 euros.

Es tracta de la reparació del moll comprès entre Sa Colàrsega i el Cós Nou, que historicament s’ha destinat als amarraments de la nàutica social i que actualment presenta importants deficiències.

Paral·lelament, s’han licitat també les obres per a la prolongació del moll de ses Figuerasses, que passarà a tenir una longitud de 167 metres i permetrà connectar la passarel·la de l'Hospital i amb el Repòs del Rei. Està previst que les obres puguin iniciar-se al mes de maig, finalitzant 6 mesos més tard.

Per altra banda, s’ha adjudicat ja la important reforma del moll d’atracament de creuers, que implica la demolició de 65 metres moll. Es tracta d’una infraestructura guanyada a la mar que es sustenta per uns pilars que actualment troben en mal estat de conservació i que han de renovar-se.

Aquesta obra, de gran envergadura i amb un pressupost de licitació és de 4'3 milions d'euros, IVA a part, té un temps d'execució de 10 mesos, període en el que serà gairebé impossible que puguin coincidir més de 2 creuers a la ribera sud de la rada maonesa.

A més està previst que per davall del moll es col·loqui també un talús d'escullera per reduir l'agitació marítima, i el coeficient de reflexió de l'onatge.

En aquesta obra s'inclou la construcció d'un col·lector de drenatge, dissenyat per desembocar el cabal d'aigües de pluja que arriba de la ciutat, a fi d'evitar inundacions en els dies de grans precipitacions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00