Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 21 de Octubre de 2019

Otras localidades

Els Parcs Naturals com a fre de la despoblació

En La Llavor parlem amb el secretari autonòmic Fran Quesada i amb AVA per a fer balanç de legislatura

Pendents del canvi del reglament que regula els espais protegits i que podria aprovar-se encara dins d'aquesta legislatura, els Parcs Naturals, seguint el model que ha arrancat aquesta legislatura de compatibilitzar ús agrari amb conservació i ús lúdic, s'han convertit no ja en alternativa econòmica per a les zones rurals sinó en un element per a frenar la despoblació.

Ho explicava en La Llavor Fran Quesada. De les 120 empreses acreditades sota el paraigua de la marca "Parcs Naturals", la meitat generen productes naturals. Quesada està convençut que les forces progressistes seguiran al capdavant de la Generalitat i eixa és la millor garantia per a mantindre l'actual full de ruta que tan bons resultats està donant.

AVA fa balanç

En La Llavor volem fer balanç sobre els tres aspectes que han marcat especialment la legislatura: aigua, crisi dels cítrics i nova Llei d'Estructures Agràries. Sobre l'aigua, Cristóbal Aguado afirma que estem igual o pitjor que estàvem al començament de la legislatura. Sense pacte nacional de l'aigua i, com ja va posar sobre la taula en l'assemblea d'AVA la setmana passada, amb cada vegada menys regadiu, mentre en la resta de comunitats augmenta.

Sobre cítrics, Aguado accepta que han de fer autocrítica, que és necessari reformar el sector no solament ací, sinó a tota Espanya. I per damunt de tot, reclama Aguado, que la gran distribució s'implique i forme part de la Interprofessional que reclama Europa, el govern d'Espanya i la Generalitat i assumisca que té responsabilitat amb el productor, no solament amb el consumidor.

I sobre la Llei d'Estructures Agràries, Cristóbal Aguado té una sensació agredolça. La llei més important per al camp valencià ha arribat amb la legislatura pràcticament complida i sense garantia de dotació econòmica. S'han perdut quatre anys. Però si finalment s'aplica, i compta amb pressupost, no és que siga una bona llei és que és una llei bàsica.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?