Sociedad

Més de 4.500 persones passen per una Fira Arrels que es consolida com a referència de la gastronomia menorquina

La fira del producte local i la cuina de Menorca es consolida i augmenta considerablement les xifres de consum amb la venda de més de 25 mil tiquets de degustació

Fira Arrels / Cadena SER

Mahón

El certamen anual del producte local i la cuina de Menorca tanca amb èxit les seves portes. Unes 4.500 persones han passat aquest cap de setmana pel recinte firal de Maó i s’han venut més de 25.000 tiquets de degustació, un 20% més que l’any passat. El conseller Miquel Company ha fet una valoració molt positiva dels resultats assegurant que s’ha complert propòsit principal que s’havia marcat des del Consell Insular, assolint-se els objectius de fluxos econòmics i activitat comercial, amb un augment considerable del consum de tastos i venda de producte que ha deixat molt satisfets als productors.

Per la seva banda, el director de fira, Pep Palau ha donat valor a la col·laboració que s’ha establert entre productors i el sector de la cuina. Aquest fet s’ha traduït amb un augment de tastos elaborats de gran qualitat. Hem pogut provar gran varietat de tastos com: Lasanya de safrà, pastís de formatge, bolets, arròs de la terra, embotits, maduixes amb xocolata, hamburgueses ecològiques...A més, els mateixos productors s’han mostrat motivats amb la participació en aquesta fira, fet que s’ha vist reflectit també amb una molt bona decoració dels estands de la fira. Així mateix, alguns restauradors han aprofitat l’ocasió per conèixer els productes locals i establir contactes comercials i col·laboracions.

Durant tot el cap de setmana, Arrels ha comptat amb un programa carregat d’activitats que s’han desenvolupat als diferents espais de la fira; l’Aula de Cuina, l’Aula de Tast i l’Aula Infantil. Totes les Aules han rebut gran nombre de visitants que han descobert i han après més sobre els productes de Menorca. També els mateixos xefs arribats d’arreu del país s’han mostrat contents i han reconegut la qualitat i el nivell de les activitats del programa.

Després d’una primera jornada exitosa, aquest diumenge la Fira Arrels també ha arrencat amb força. El recinte s’ha omplert des de primera hora del matí fins a la clausura a les 19 h. Els visitants, a més de gaudir del producte local, han pogut assistir a demostracions de cuina en directe de la mà de cuiners com Silvia Anglada de Es Tast de na Silvia (Ciutadella); Arnau Muñío, cuiner de l’any al Fòrum gastronòmic de Girona 2018 i xef al restaurant Direkte Boqueria (Barcelona); Vicente Patiño, xef del restaurant Saití (València); el menorquí David de Coca de Sa Llagosta (Fornells) i Santi Taura del restaurant Santi Taura (Mallorca).

L’Aula de Tast també ha estat molt concorreguda. En aquest espai hi ha tingut lloc tastos guiats de productes menorquins: vi de la Terra Illa de Menorca maridat amb formatge artesà, una degustació de vi i sidra de Girona (territori convidat a Arrels) o tast dels productes de Sa Cooperativa del Camp. A la tarda, l’Aula s’ha omplert per assistir a la degustació dels productes del Projecte Agroxerxa de l’Associació de Productors d’Agricultura Ecològica de Menorca. A l’Aula Infantil els fillets i filletes també han après a cuinar i combinar productes. A més, al migdia la Fira ha estat ambientada amb música en directe del grup menorquí La Dolce Evita.

D’aquesta manera es dona per consolidada la Fira Arrels que ha aconseguit transmetre els seus valors als visitants amb una ferma aposta pel producte local i de proximitat, vinculat amb Menorca i els oficis artesans.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00