Sociedad
Historia

La nao Victoria arriba a Maó

La rèplica del primer vaixell que va donar la volta al món fa 500 anys arriba dijous i es queda fins Diumenge de Pasqua

La rèplica es podrà visitar a partir de dijous al port de Maó. / Fundación Nao Victoria

La rèplica del navili que entre 1519-1522 va realitzar la Primera Volta al Món, la nao Victoria, arribarà al port de Maó el proper 12 d'abril. Fidel a l'original, el llegendari navili Nao Victòria va realitzar la major aventura marítima fins aquell moment capitanejada per Juan Sebastián Elcano a una expedició que dirigia inicialment Fernando de Magallanes.

El viatge va durar 3 anys i 14 dies, en què es van navegar 32.000 milles nàutiques (78.000 km.), I per primera vegada en la història es va envoltar el planeta navegant. Ara es compleixen 500 anys de l’inici d’aquesta aventura.

Aquesta rèplica estarà amarrada al port, al costat de Autoritat Portuària, fins el 21 d’abril i es podrà visitar. La còpia del vaixell té 26 metres d'eslora i 7 metres de mànega. Es dona el fet que aquesta rèplica exacte també ha fet la volta al món navegant. Va ser amb motiu de l'Expo japonesa de 2006.

Tot i que aquesta nao disposa d’un petit motor la majoria dels seus desplaçaments els fa a vela, com l’original de fa 500 anys.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00