Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 18 de Octubre de 2019

Otras localidades

Héctor Pons ven el pantalà de La Mola a la fira de creuers de Miami

Però el GOB l'avisa que no es pot ubicar on està previst perque hi ha un corall en perill d'extinció

La Mola podria acollir un nou pantalà pels grans creuers que ja no poden entrar al port de Maó. /

El port de Maó viurà un 2019 molt pobre en l'arribada de creuers amb només 67 escales. Les navilieres construeixen vaixells cada vegada més llargs que no poden maniobrar a l'interior de la rada. El consistori apunta una solució en forma de pantalà exterior però des del GOB ja s'oposen.

El primer tinent d'alcalde de Maó, Hèctor Pons, es troba a la fira turística de creuers de Miami plantejant l'opció d'instal·lar un petit embarcador a la part exterior de la zona de La Mola a Maó que dóna a mar obert. Allà podrien embarcar i desembarcar els passatgers de grans creuers que es desplacessin a terra en llançadores ja que els vaixells tenen una eslora que els impedeix maniobrar a l'interior de la rada menorquina.

Però des del grup ecologista GOB ja han demanat informes ja que veuen inviable aquesta opció per l'impacte ecològic que implicaria. A la zona prevista hi ha una colònia de corall autòcton que es troba en un perill molt greu d'extinció. Els ecologistes temen que qualsevol construcció en aquella àrea l'afecti de forma irreparable.

Es dóna la circumstància que la consignatària del port ja va apuntar aquesta mateixa setmana que l'embarcador a La Mola no li sembla la millor solució ja que el mar en aquesta zona es mou molt.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?