Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 18 de Octubre de 2019

Otras localidades

Es constitueix la Comissió Tècnica de Salut Mental de Menorca

Hi ha 15.000 menorquins amb un diagnòstic de malaltia mental

La consellera Patricia Gómez ha parlat de la salut mental amb les entitats sociosanitàries de Menorca i els serveix mèdics. /

Aquest dijous s’ha constituït la Comissió Tècnica de Salut Mental de Menorca, òrgan des del qual es farà feina per dur a terme els objectius, les accions i els programes que preveu el Pla Estratègic de Salut Mental de les Illes Balears.

Després de la constitució, s’ha fet una reunió amb les associacions de pacients de salut mental de l’illa de Menorca per presentar aquesta nova Comissió des de la qual es farà feina per millorar l’atenció als usuaris de la salut mental i als seus familiars. Aquesta Comissió s’encarregarà de detectar les necessitats concretes dels pacients de salut mental de Menorca per respondre, de manera integral i amb unificació de criteris, amb els serveis i protocols més adequats a cada cas, ha explicat la consellera de Salut, Patricia Gómez, durant la presentació d’aquesta Comissió a les associacions de pacients.

Actualment, hi ha 15.000 persones diagnosticades amb un trastorn de salut mental a Menorca, 400 de les quals amb un trastorn mental greu. D’aquesta xifra global, hi ha 3.200 nins i adolescents diagnosticats, 200 amb un trastorn mental greu.

La consellera ha destacat també alguns dels eixos del Pla de Salut Mental que ja s’està implementant a la nostra comunitat autònoma.

Una estratègia que no només garanteix l'atenció a les persones amb un trastorn mental greu, així com la seva rehabilitació i el suport als seus familiars i cuidadors, sinó que també avança en la humanització de l’assistència sanitària mitjançant la lluita contra l’estigma i l’apoderament dels usuaris; fomenta principis bàsics com la independència, l’autonomia i la dignitat de les persones; posa esment especial a les poblacions sensibles, com ara la salut mental dels infants i dels adolescents, i enforteix
la promoció dels factors de salut mental, la prevenció del suïcidi, els trastorns mentals i les addiccions, entre altres qüestions.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?