Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 18 de Octubre de 2019

Otras localidades

L'Illa de l'Aire ja és una reserva marina

El Consell de Govern aproba una zona de protecció de gairebé 720 hectàrees al voltant de l'illot

L'Illa de l'Aire té ja una protecció especial. /

El Consell de Govern ha aprovat el Decret pel qual s’estableix la Reserva Marina de l’Illa de l’Aire. Amb una superfície total de 719,31 hectàrees, serà la segona reserva marina de Menorca i l’onzena de les Illes Balears. La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca atén, així, la petició expressa que va fer la Confraria de Pescadors de Maó en aquest sentit i que va obtenir el suport, per unanimitat, del Ple del Consell Insular de Menorca.


L’illa de l’Aire és un petit illot d’unes 45 ha, situat a l’extrem sud-oriental de Menorca, aproximadament a 1.500 m de la costa. És una zona on solen convergir corrents, una particularitat que converteix aquesta àrea en molt productiva i amb un gran potencial d’albergar-hi poblacions de peixos diverses i abundants. S’hi han inventariat fins a 634 espècies marines, entre les quals destaquen les praderies de posidònia, les comunitats de fons rocosos que envolten l’illot i les algues.

A més és una zona catalogada com bé d’interès cultural amb la categoria de zona arqueològica. Un estudi científic presentat pel Consell Insular ha posat de manifest que la comunitat de peixos a l’entorn de l’illa de l’Aire és prou rica i variada. És objecte de pesca recreativa de certa intensitat, tant de superfície com submarina. També s’hi practica de manera regular el busseig recreatiu turístic, amb una estimació de 2.000 immersions anuals.

Per tal de recuperar poblacions de peixos properes a les potencials, és necessari regular aquestes activitats perquè les autoritzables es practiquin de manera compatible amb la conservació de la riquesa biològica i dels recursos marins vius.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?