Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 18 de Octubre de 2019

Otras localidades

Distingir-se, garantia de futur

En La Llavor parlem amb una Denominació d'Origen que porta anys i amb una Denominació d'Origen que acaba de náixer. D'Elx i la seua magrana mollar a l'espàrrec de Villena

Rebaixes en les assegurances agràries; tots els productors, distribuïdors i transformadors junts; possibilitat de compartir productes i avanços en investigació... treball conjunt i en un mateix sentit. Són alguns dels avantatges que té el pertànyer a una Denominació d'Origen. I no són poques les que ja existeixen: el caqui de la Ribera n'és un bon exemple. Un altre, la magrana mollar d'Elx. Però també l'alvocat -ja ho contàrem en La Llavor- somia amb una marca de qualitat, i l'espàrrec de Villena també vol una DO.

I és que si faltava alguna cosa per a convéncer molts de la necessitat d'anar de la mà per a poder competir i ser rendible, faltava la crisi citrícola d'enguany. Carlos Belda, de la cooperativa agrícola de Villena, explica en La Llavor que si bé la idea ve des de fa molt, si alguna cosa ha aclarit la crisi de cítrics és la necessitat de comptar amb un paraigua que et protegisca dels vaivens d'un mercat cada vegada més competitiu en el qual només els grans sobreviuen.

Coincideix plenament qui ja des de fa anys es beneficia de pertànyer a una DO. Francisco Oliva, president de la Denominació d'Origen Protegida de la Magrana Mollar d'Elx, que afirma que davant l'augment de la competència internacional, amb el veto rus i el Brexit, la magrana com a cultiu no seria hui rendible.

Això sí, tots dos coincideixen: l'agricultura en general, i la mediterrània en particular, no és precisament una prioritat per a les administracions. El camp viu hores baixes i precisa de més suport per a afrontar el canvi d'estructures necessari que garantisca el seu futur.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?