Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 18 de Octubre de 2019

Otras localidades

El racisme latent de la societat balear

Quaderns Gadeso recull el rebuig que generen els immigrants, amb o sense papers, a les Illes

La societat balear rebutja els immigrants ja que alguns dirigents els utilitzen com a caps de turc dels problemes socials existents. /

Un 46% de la població balear considera que la immigració és un problema greu i un 36 que és un problema tot i que no greu. Un 62% té una visió negativa dels immigrants regularitzats i un 75 dels sense papers. El 50% dels illencs opina que la nostra situació econòmica no permet acollir immigrants i un 38 aposta per tancar les fronteres com han fet Itàlia, Hongria o Txèquia. Val a dir que en aquest darrer cas més de la meitat dels votants de Ciudadanos, PP i VOX aposten per aquesta solució. Les dades les aporta el darrer nombre de Quaderns Gadeso.

Segons el director de la Fundació Gadeso, Antoni Tarabini, no es pot dir que Balears sigui una societat racista, però si veu els immigrants com un problema i massa gent creu en solucions miraculoses a problemes complexes quan es culpa a un cap de turc.

Tarabini es mostra especialment combatiu amb el que considera mentides de la dreta com la creença que els immigrants col·lapsen els serveis socials i sanitaris. Fins a un 41% dels illencs en culpen als immigrants irregulars. El director de Gadeso afirma haver inspeccionat aquests serveis i no tenir cap constància de problemes de saturació a causa dels immigrants.

Tarabini també deixa clar que els immigrants són els estrangers que viuen en zones pobres de les nostres poblacions. Als que tenen casa als carrers principals i urbanitzacions els considerem com estrangers respectables.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?