Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 25 de Agosto de 2019

Otras localidades

Gairebé 1.000 pisos de Menorca estan sense declarar per grans propietaris

La majoria pertanyen a entitats bancàries, fons voltors i similars que no paguen les despesses d'escala ni faciliten el lloguer o la inspecció

La Conselleria d'Habitatge ha imposat ja 270.000 euros de multes a grans propietaris per no declarar pisos. /

El Govern Balear ha detectat a Menorca prop de 1.000 habitatges de grans propietaris que no es trobarien declarats en el Registre d'Habitatges de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat.

Serien pisos que es trobarien en mans d’entitats bancàries, fons d'inversió i fons voltors  i es calcula que una tercera part d’ells podrien estar buits. En el conjunt de l’arxipèlag en nombre total d’habitatges de grans tenidors és de 5.731.  Dels quals, 937 a Menorca, 4.434 a Mallorca, 329 a Eivissa i 31 a Formentera.

El Govern ha obert una dotzena d'expedients sancionadors per un valor total de 270.000 euros aquests grans propietaris tant per no haver registrat els pisos buits, com per no col·laborar amb l'executiu per a la seva inspecció o no pagar les despeses de la comunitat.

Són dades del primer trimestre de l'any per l'aplicació de la llei d'habitatge de Balears. D'una banda, s'han obert 6 expedients sancionadors de 30.000 euros cadascun per no inscriure els pisos buits. De l'altra, hi ha altres 4 expedients oberts de 15.000 euros cadascun per no col·laborar amb el Govern perquè es puguin inspeccionar els pisos.

Eduard Vila, Director General d'Habitatge, explica que aquestes últimes quatre propostes de sanció són per les dificultats que posen els grans tenidors perquè els funcionaris puguin visitar els pisos.

Hi ha també 2 expedients més a entitats bancàries per no pagar les despeses de comunitat de 15.000 euros cadascun.

El conseller de Territori, Marc Pons, assegura que dels 1.039 pisos que ja han estat registrats, se n'ha seleccionat una mostra de 160 habitatges, dels quals s'han inspeccionat 45.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?