Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 16 de Octubre de 2019

Otras localidades

El Consell vol estudiar a fons el talaiot de Torre d'en Galmés

Aplicaria les noves tecnologies per entendre millor aquestes construccions a l'hora que permetria restaurar el monument

Estudiar el talaiot de Torre d'en Galmés amb noves tecnologies pot aportar novetats al coneixement de la societat prehistòrica de l'illa. /

El Consell de Menorca ja té un projecte prioritari per al poblat prehistòric de Torre d'en Galmés aprofitant la recent cessió de la titularitat del jaciment per part de l'Estat espanyol. Es tracta d'un estudi novedós del talaiot.

Es vol investigar amb les últimes tecnologies perque encara no s'ha fet en un dels vestigis més importants del passat prehistòric i s'esperen nous coneixements d'aquesta societat antiga. A més, segons explica el conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, també permetria una restauració del monument.

Maria pensa aprofitar així les ajudes que l'Estat podrà realitzar després de la cessió de la titularitat de Torre d'en Galmés al Consell, el que desbloqueja l'opció d'accedir a ajudes com el 1,5% cultural. S'espera que aquesta cessió es formalitzi en uns mesos i Torre d'en Galmés pugui accedir als ajuts estatals a la convocatòria de la propera primavera.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?