Viernes, 21 de Enero de 2022

Otras localidades

LA VENTANA DE LA MÚSICA LA VENTANA DE LA MÚSICA Sigue en directo la entrevista al grupo León Benavente
Drogodependencias

L'alcohol és la droga per la que es demanen més cures a Menorca

Entre els majors de 30 també destaca el consum de cocaïna i entre els menors de 20 el cànnabis

L'alcohol és la droga de la que més gent es vol curar a Menorca.

L'alcohol és la droga de la que més gent es vol curar a Menorca. / Cadena SER

El nombre total de persones ateses pel servei coordinador de drogodependències del Consell ha passat de 583 persones l'any 2017 a 595 persones el 2018. D’aquest total, 417 van rebre tractament, 130 van ser famílies que participants en els programes i 48 persones van ser ateses en sessions informatives.

La demanda del tractament més sol·licitat és el de l’alcohol amb un 29,25%, seguit dels opiacis amb un 26,23%, i de la cocaïna i amfetamina amb un 15,82%.

Aquest 2018, la via de consum preferent va ser l’oral amb un 44% d’acord amb la substància més demandada, l’alcohol. En segon lloc, la fumada amb un 29%, seguit de l’esnifada amb un 24% i de l’endovenosa amb el 2%.

Per grups d’edat, destaca que en menors de 20 anys la substància principal és el cànnabis i amb els majors de 30 anys l’alcohol i la cocaïna.

Com a tasques de prevenció s’han fet tallers per a joves. On va haver més alumnes és el relacionat amb les addiccions a les noves tecnologies amb 893 participants. Assumpta Monell, cap insular del Servei Insular de Drogodependències, diu que es treballa molt en aquest aspecte tot i que les atencions a persones per aquest motiu són mínimes. El taller sobre l’alcohol va tenir 852 participants, i el de cànnabis i els seus derivats 665.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?