Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 19 de Octubre de 2019

Otras localidades

El PP de Menorca refusa el projecte del Consell per implantar les energies renovables

Els populars volen evitar plaques solars en sol rústic i que l'electricitat neta arribi pel cable de Mallorca

Molts edificis públics ja disposen de plaques solars per generar electricitat de forma gratuita. /

El PP de Menorca refusa el programa del Consell de Menorca per implantar les energies renovables a l’Illa i assolir el 85% de la producció energètica per aquesta via al 2030. Des de les files populars s’afirma que es tracta d’un projecte electoralista però que destruiria el paisatge menorquí. Segons els càlculs són necessàries 1.000 hectàrees de plaques solars i Coia Sugrañes, presidenta insular del partit, afirma que "no volem ser un mar de cristall amb 1.000 camps de futbol de fotovoltàiques repartides per tota l'Illa".

Per a Sugrañes les energies netes han d’arribar mitjançant els cables elèctrics de Mallorca per reduir el número de plaques solars a Menorca, impulsant la instal·lació a zones urbanes i a llocs degradats com la part de l’abocador des Milà. Sugrañes també indica que aquestes plaques necessiten unes bateries que són molt contaminants.

Val a dir que el conseller balear d’energia i territori, Marc Pons, ja va reconèixer fa mesos que a Menorca no n’hi havia prou amb el sol urbà per acollir totes les plaques solars necessàries i per això caldria estudiar zones de sol rústic per instal·lar-ne.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?