Sociedad
POLÍTICA

Gir electoral històric a Tarragona

ERC guanya per primera vegada les eleccions, i també per primer cop el PP perd l'escó que sempre havia obtingut.

Jordi Salvador i altres membres d'ERC a la seu. / ACN

Tarragona

ERC ha guanyat per primera vegada les eleccions generals a Tarragona amb un 27’2% de vots, més de 113.000 en total. També per primer cop, el PP perd l'escó que sempre havia obtingut.

Tarragona sempre havia estat territori socialista: el PSC va encarrilar fins a nou victòries consecutives a les generals fins el 2011, on el més votat va ser Convergència Democràtica. Al 2015 i 2016 hi va haver un sèxtuple empat i fins ahir, quan ERC es va endur la victòria, fet inèdit fins ara. Ho va fer a totes les capitals de comarca excepte el Vendrell i Tarragona ciutat, on el PSC és el més votat però amb els republicans a poca distància.

Els republicans obtenen dos dels sis diputats en joc i deixen a més de 20.000 vots de distància els socialistes. A la tercera posició, empat tècnic a 50.000 vots entre Ciutadans, JxCAT i En Comú Podem.

Els populars s’ensorren

El PP ha tocat fons: primer Alianza Popular i després el PP sempre van obtenir com a mínim un escó dels sis que es reparteixen a Tarragona, fins i tot DOS a la majoria absoluta de José Maria Aznar, l'any 2000.

Ara bé, el candidat del territori, Jordi Roca, ha evitat fer autocrítica.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00