Sociedad

Els agricultors calculen que aquest any s'ha perdut el 50% de la collita de cereals i el 70% de la de lleguminoses

Les associacions agràries demanen ajudes al Govern per la sequera

Collita de cereals / Pixabay

Mahón

Representants de diverses associacions agràries de Balears es van reunir aquest dilluns amb el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, per sol·licitar-li ajuda per a pal·liar el descens en les collites motivat per la sequera.

Els agricultors calculen que aquest any s'ha perdut el 50% de la collita de cereals i entre el 70% i el 80% de la collita de lleguminoses. El gerent d'Asaja, Joan Simonet, assegura que des de fa dos mesos els agricultors estan en contacte amb la Conselleria per demanar ajuda urgent. Calcula Simonet que les pèrdues sofertes aquest any només podrien pal·liar rebent 360 euros per a alimentació per vaca i entre 50 i 60 euros per ovella.

El portaveu d'Unió de Pagesos, Sebastià Ordinas, assegura que s’ha perdut entre el 40% i el 50% del total del menjar dels animals a causa de la sequera.

Per la seva banda, el conseller, Vicenç Vidal, afirma que Conselleria du dos mesos fent un seguiment de la situació i la matisa assegurant que els estudis elaborats pel seu departament apunten a pèrdues d'entre el 20% i el 40% del farratge i els cereals, depenent de les zones.

Durant la reunió d’aquest dilluns Vidal ha avançat que la seva Conselleria ajudarà al sector agrari fent una aportació de llavors, però no ha garantit cap subvenció econòmica.

A la reunió han assistit representants d'Unió de Pagesos, Asaja, UPA-AIA, UCABAL i Apaema.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00