Sociedad

Donar a conèixer la geotèrmia

El Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya ha engegat un grup de treball per estendre l'ús de la geotèrmia a Catalunya, una energia renovable encara molt desconeguda aquí

Instal·lació geotèrmica al recinte de l'hospital de Sant PauInterempresas.net

Barcelona

Ara mateix, segons dades del Clúster de l'Energia Eficient, a Catalunya hi ha instal·lats 26MW d'energia geotèrmica, lluny encara dels 1.271MW que hi ha d'eòlica o dels 272MW de solar i més lluny encara del milió d’instal·lacions que ja hi ha operatives arreu d’Europa, sobretot a Suècia i Alemanya. Tot i això, i paradoxalment, a Barcelona hi ha una de les instal·lacions de geotèrmica més grans d'Europa: el Recinte Modernista de Sant Pau. “Tots els seus edificis estan climatitzats amb energia geotèrmica”, detalla Albert Pujadas, coordinador del grup de treball que ha engegat el clúster per potenciar l’ús d’aquesta energia renovable.

La geotèrmia aprofita l’escalfor de la terra per climatitzar edificis i escalfar aigua. Segons Pujadas, es pot incorporar tant en habitatges, oficines i polígons industrials de nova construcció, com en els ja edificats. “La geotèrmia ha de tenir un paper important en la rehabilitació energètica d’edificis. L’únic requisit per poder-la instal·lar és que el sòl ho permeti perquè cal fer unes perforacions d'uns cent metres de profunditat”, afegeix.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00