Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 13 de Noviembre de 2019

Otras localidades

La pressió del cap de colla

Al Fil de Conversa d'aquest dimecres parlem amb Maria Alegret, cap de colla dels Xiquets de Reus, i Gorka Bertran, cap de colla de la Colla Jove Xiquets de Tarragona per analitzar l'inici de temporada de les dues colles i del món casteller en general.

Maria Alegret i Gorka Bertran /

 

Arribat el mes de maig, ja ens trobem en plena temporada i a tocar d'un mes juny que ens durà les primeres grans cites del calendari casteller. El nivell de les estructures i de les colles de la demarcació al llarg dels darrers anys ha crescut de forma espectacular, superant-se els límits de cada colla i també el sostre del món casteller. Aquest és un dels factors que dificulta el fet de trobar relleu al capdavant de les formacions tarragonines. Dues de les que han renovat la seva directiva tècnica aquest 2019 són els Xiquets de Reus, que han necessitat 3 assemblees per ratificar a Maria Alegret i Edu Valls com a caps de colla; i de la Colla Jove Xiquets de Tarragona amb Gorka Bertran que s'estrena al capdavant dels liles.


Amb Alegret i Bertran hem volgut parlar de com afronten el repte i de les dificultats que es troben uns equips tècnics que han de gestionar centenars de persones amb els problemes que això comporta. També analitzem el seu inici de temporada amb els primers castells de 8 pisos dels reusencs i tarragonins, parlem del calendari de diades que afronten aquestes pròximes setmanes i com preveuen una de les diades marcades en vermell aquest 2019: la Diada del Mercadal de Reus.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?