Sociedad
Fiestas

Sense policies locals per Sant Joan

Només un agent de fora de Ciutadella s'ha ofert a reforçar el dispositiu de seguretat a Ponent

No hi ha policies locals suficients per a la seguretat de Sant Joan a poques setmanes de la festa. / SER Menorca

Mahón

Les festes de Sant Joan cada cop tenen més problemes per manca de seguretat tant privada com de la policia local. En aquests moments no hi ha suficients funcionaris disposats a reforçar el planter de Ciutadella de cara a les festes. Fernando Serrano, portaveu de l’Associació de Policies Locals de Menorca, afirma que a dia d'avui nomé sun agent municipal s'ha ofert pe reforçar el dispositiu de seguretat de Sant Joan. El problema radica en la diferent interpretació  que policies locals i batles fan de la comissió de serveis i la seva retribució. Per això no hi ha acord.

A més, els agents municipals de Ciutadella també tenen reivindicacions amb el seu consistori i, per ara no pensen acceptar de fer hores extres per les festes.

El problema de la dificultat per facilitar la comissió de serveis de policies municipals d’una població a una altra per les festes s’està debatent entre els batles, però es cerquen respostes a d’altres llocs com l'Institut Balear de Seguretat Pública per a que interpretin la forma de fer aquesta comissió de serveis.

Per altra banda l’Ajuntament ha acordat impulsar un procediment d’urgència per contractar seguretat privada ja que, hores d’ara, encara no hi ha cap empresa que tingui licitat el servei.

El problema dels policies locals de Sant Joan a Ciutadella només és el primer de molts ja que, si no es soluciona, també afectarà a la resta de festes menorquines durant l’estiu.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00