Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 23 de Agosto de 2019

Otras localidades

Menorca no disposa de cap especialista en al·lèrgies

A totes les Balears només hi ha un metge a Palma quan la OMS en recomana un per cada 50.000 habitants

Les al·lergies són molt habituals a les Illes, però no hi ha metges per atendre als afectats. /

Menorca no compta amb cap metge al·lergòleg en el seu servei de Salut, un fet que provoca que patologies tant freqüents com la rinitis, l'asma, o l'al·lèrgia a aliments continuïn sent derivades a altres especialistes mèdics.

Amb l'objectiu d'explicar la situació d’aquestes patologies, i posar també de manifest el dèficit d'al·lergòlegs en la comunitat autònoma, Menorca acollirà aquest divendres i dissabte l’edició de AlergoMenorca, un congrés que reunirà als millors especialistes en Al·lergologia de tota Espanya.

Actualment a Balears només hi ha una plaça d’al·lergòleg consultor, que està ubicat a l'Hospital de Son Espases. Aquesta xifra no arriba al mínim recomanat per la OMS que és d'un al·lergòleg per cada 50.000 habitants, recordem que la població de Balears és 1.151.000.

Aquesta situació fa necessari que els pacients balears amb malalties al·lèrgiques greus siguin derivats a serveis d'al·lèrgia fora de la Comunitat o haver d'acudir a consultes d'altres especialitats.

AlergoMenorca 2019 comptarà, entre d'altres, amb la presència del doctor Joaquim Sastre, expresident de la Societat Espanyola d'Al·lergologia i Immunologia Clínica i del doctor Alberto Oehling, president de la Societat Balear d'Al·lergologia.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?