Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 19 de Octubre de 2019

Otras localidades

I a tu? Com t'agrada?

AINIA, l'institut tecnològic, usa tecnologies d'anàlisi sensorial per a modificar els productes i fer-los més atractius adaptant-los als nostres gustos

"El consumidor cerca una experiència sensorial", assenyala María José Sánchez, responsable tècnica de ConsumoLab, el centre d'AINIA encarregat d'aplicar les tècniques d'anàlisi sensorial amb les quals volen ajudar les empreses agroalimentàries i de cosmètica a conéixer quins són aquells aspectes visuals, olfactoris, gustatius... que fan que els productes siguen més atractius per al consumidor.

I el paradigma ha canviat, explica Sánchez. Durant molt de temps han prevalgut criteris industrials i purament estètics que han creat productes "molt bonics" però amb textures inadequades o sense sabor. Ara, arrossegats per la tendència a l'ecològic, es volen recuperar valors de sempre de fruites i verdures.

Per a garantir eixa experiència AINIA aposta pel sabor, perquè explica Sánchez, que un producte pot ser molt "bonic", tindre un etiquetatge perfecte, estar en el lloc just en el lineal del supermercat, però si quan arribem a casa no ens agrada el seu sabor mai tornarem a comprar-lo. I a més es busquen productes saludables.

AINIA ha programat un curs online per a ajudar les empreses del sector agroalimentari i la cosmètica, especialment a les PIMES, a conéixer les noves tècniques en l'àrea de ciències sensorials i del consumidor.

En La Llavor també analitzem, ara que estem en campanya electoral per a les eleccions europees, aspectes que tenen a veure amb la Unió Europea. Parlem amb una cooperativa que ha aconseguit salvar la pitjor campanya citrícola de la història i garantir preus relativament rendibles als seus productors gràcies a la unió de forces.

I parlem d'una empresa que ha fet oportunitat de la política europea tan restrictiva amb principis actius que s'usen en el camp per a control de plagues, mentre permet que països tercers que sí que usen eixos productes puguen exportar les seues fruites i verdures a la Unió Europea.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?