Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 23 de Octubre de 2019

Otras localidades

Un "colador" per eliminar els contaminants de l'aigua

Investigadors de l'Institut de Recerca de l'Aigua aconsegueixen els primers resultats per crear un sistema per tractat l'aigua contaminada

Investigadors de l'Institut de Recerca de l'Aigua, amb seu a Girona, ha aconseguit construir per primer cop una mena de colador fet de grafè per eliminar contaminants que fins ara no s'havien pogut treure de l'aigua. D'aquesta manera, aquest tractament es podrà aplicar a les depuradores per tenir aigua més pura.

Fins ara, a les depuradores d'aigua potable, s'utilitzen productes químics per eliminar els contaminants, però alguns no s'eliminen del tot. Per això, després de tres anys de recerca, han aconseguit els primers resultats positius per crear un sisema per tractar l'aigua contaminada que no utilitza cap element reactiu. A la pràctica, és com un filtre fet de grafè, amb una membrana d'electrodes que dilueixi els compostos tòxics.

La investigadora de l'Institut de Recerca de l'Aigua, Jelena Radjenovic, explica que amb aquest nou tractament podran eliminar alguns contaminants, molts presents sobretot en zones industrials, i que fins ara no s'havien pogut esmicolar.

És el cas, per exemple, dels compostos perflorats, presents en molts productes del dia a dia, com paelles, detergents i dissolvents.

A més, l'equip de la recerca destaca que aquest tractament serà un sistema autònom i, per tant, facilitarà la gestió de l'aigua, inclús podent funcionar amb energia renovable.

El projecte porta per títol Electron4water, té una durada de 5 anys i en total rebrà finançament europeu d'un milió i mig d'euros.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?