Sociedad
Racismo

L'excampió del món Frank Muñoz denuncia un atac racista a Amsterdam

Vigilants privats de seguretat de l'aeroport el volien fer fora de la zona d'arribades mentre esperava a la seva parella

Frank Muñoz

Mahón

L’excampió mundial de Kickboxing, el ciutadellenc Frank Muñoz, ha denunciat a les xarxes socials haver estat víctima d’un incident racista a l’aeroport holandès de Schiphol a Amsterdam. El menorquí fa anys que viu a la capital neerlandesa i a finals del mes passat va viure un episodi que ell mateix qualifica "d’humiliant i superracista".

Es trobava esperant a les dues de la matinada l’arribada del vol de la seva parella quan una vigilant privada de seguretat el va voler expulsar de l’interior de l’aeroport. Es dona el cas que Muñoz era l’únic negre de tota la gent que esperava allà.

El van arribar a rodejar, segons paraules de Muñoz, més de mitja dotzena de vigilants privats armats que el volien fer fora d’allà. Només quan va arribar la policia Muñoz va poder ensenyar els missatges de whatsapp amb la seva parella on li comunicava el vol on arribava. Un parell de comprovacions després els agents van veure que tot estava correcte i van fer que la seguretat privada el deixés.

No obstant, l’enfadamenta del ciutadellenc era enorme i va anunciar que denunciaria a la vigilant que el volia fer fora l’endemà. Li va demanar el nom però ella es va negar a identificar-se.

Tant la premsa holandesa com l’espanyols ja s’han fet ressò dels fets ocorreguts a l’aeroport d’Amsterdam.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00