Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 21 de Agosto de 2019

Otras localidades

Trampes per intentar aturar l'eruga del boix

El Departament d'Agricultura instal·larà aquest any trampes en contra d'una plaga que ja ha acabat amb 15.000 hectàrees de boscos de la Garrotxa

Eruga del boix /

Trampes per intentar aturar l'eruga del boix. És el que instal·larà aquest any el Departament d'Agricultura en contra d'una plaga que ja ha acabat amb 15 MIL hectàrees de boscos de la Garrotxa i que s'ha estès per tot Catalunya.

El govern ha pintat un mapa de Catalunya amb les zones de més afectació i l'anirà actualitzant cada any. Un cop encerclada l'àrea damnificada, el Servei de Sanitat Vegetal, del Departament d'Agricultura, està estudiant els millors mètodes per controlar l'expansió i preservar les boixedes més singulars. Com? Amb 20 trampes per caputar les papallones. Ho ha explicat el seu responsable, Jordi Giné.

L'eruga del boix ja ha afectat totes les comarques de Girona, i part de Barcelona i l'Alt Pirineu. El problema és que poden volar llargues distàncies i la Generalitat reconeix que a l'entorn natural és pràcticament impossible frenar la seva expansió.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?