Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 21 de Enero de 2020

Otras localidades

Macrobiòtica i medicina coincideixen: el millor és la dieta mediterrània

Segons l'Institut Macrobiòtic d'Espanya eixa dieta i no consumir lactis és la millor garantia contra astènies i al·lèrgies primaverals. Segons la Societat Valenciana d'Endocrinologia la dieta mediterrània és la millor, però defensa els lactis

A la primavera les al·lèrgies es disparen, també l'astènia afecta a molts ciutadans. Per què? Segons Patricia Restrepo, nutricionista i directora de l'Institut Macrobiòtic d'Espanya, perquè abusem dels lactis. Assegura que està acreditat que els lactis són els causants de les al·lèrgies. Que si el pol·len fora la causa "tots seríem al·lèrgics al pol·len". I que a més els lactis estan carregats d'hormones i fins i tot de restes de medicaments que s'administren als animals.

No obstant això, també en La Llavor, el doctor Cristian Salom, des de la Societat Valenciana d'Endocrinologia, discrepa. Les al·lèrgies són estacionals com queda plenament acreditat en múltiples estudis. Els lactis no són perjudicials llevat que qui els prenga patisca intolerància a la lactosa.

Però els dos coincideixen que cal tornar a la senda de l'alimentació tradicional, entenent com a alimentació tradicional la dieta mediterrània, variada, rica en proteïnes vegetals, basada en els productes de temporada i on la carn té una presència molt limitada, perquè és la millor garantia no només per a la salut sinó per a la sostenibilitat mediambiental.

Patricia Restrepo afirma que els productes de temporada estan plenament adaptats a les necessitats nutricionals de les persones. A més, s'adapten a la nova realitat climàtica.

Recorda que la presència de carn roja en la dieta és perjudicial i que a més per a produir un quilo de carn fan falta 2.000 litres d'aigua. Coincideix el doctor Salom. "En l'equilibri està la virtut". Abusem de les carns roges i dels embotits i hauríem de suplir la seua ingesta amb carn blanca, més cereals, llegums, peix i ous.

I sobre el vegetarianisme i el veganisme, cada vegada més estesos, també coincideixen els dos en línies generals. És necessària una alimentació equilibrada amb una miqueta de tot. Restrepo afirma que el veganisme és una resposta de molts a l'abandó de la dieta mediterrània. "No es troben bé, se senten cansats, tenen alergies... i recorren al veganisme com a solució".

Cristian Salom veu el vegetarianisme i el veganisme com una bona resposta davant l'actual model alimentari totalment insostenible però alerta de les seues múltiples mancances.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?