Sociedad
Patrimonio cultural

Europa premia Líthica

La Comissió Europea li atorga el guardó més prestigiós a nivell continental de patrimonio cultural

Líthica acaba de rebre un dels premis més importants del patrimoni cultural. / Ajt. Ciutadella.

Mahón

El projecte Lihica Pedreres de s'Hostal de Ciutadella ha estat un de les tres propostes espanyoles guardonades a la convocatòria dels Premis de Patrimoni Europeu / Premis Europa Nostra 2019. Es tracta del reconeixement europeu més prestigiós en el camp del patrimoni i que es van anunciar aquest dilluns capvespre a la Comissió Europea.

Els 25 guardonats pertanyents a 16 països han estat recompensats pels seus exemplars èxits en les categories de conservació, investigació, dedicació especial al patrimoni i educació, formació i sensibilització. Entre els premiats aquest any hi ha tres importants projectes espanyols: l'esmentat Lithica Pedreres de s'Hostal a Ciutadella, la restauració de l'Oratori del Partal i Casa de Astasio de Bracamonte a La Alhambra, i la conservació i restauració del Pòrtic de la glòria a Santiago de Compostel·la. Els guardons seran lliurats en una cerimònia dels Premis de Patrimoni Europeu que se celebrarà el 29 d'octubre a París, durant el Congrés de Patrimoni Europeu.

Entre les iniciatives premiades en 2019 es troba la restauració de la Capella del Sant Sudari a Torí, l’icònic lloc de patrimoni religiós destruït pel foc el 1997. La Comissió Europea i Europa Nostra han anunciat també la concessió d'un Premi Especial de Patrimoni Europeu al Cos de Bombers de París que va lluitar per apagar l'incendi de la Catedral de Notre Dame la nit del 15 d'abril i va protegir l'estructura principal del monument.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00