Sociedad

Maragall guanya, empatant amb Colau

Esquerra Republicana és la candidatura més votada a Barcelona, però amb els mateixos regidors de Barcelona en Comú, 10. Els socialistes aconsegueixen 8 representants

David Zorrakino EUROPA PRESS

Barcelona

La batalla de Barcelona ha estat aferrissada fins l’últim minut. Els primers recomptes, més avançats a districtes de més vot socialista que als de vot independentista, pintaven una victòria del PSC, per damunt de Barcelona en Comú i d’Esquerra Republicana, però a mesura que ha anat avançat l’escrutini tot s’ha anat ajustant. Els socialistes han quedat relegats a la tercera posició i Ernest Maragall ha aconseguit la primera, desbancant Ada Colau.

Maragall guanya, empatant amb Colau

Així doncs, Maragall fa bones les enquestes i aconsegueix ser la llista més votada, encara que només per 4.500 sufragis de diferència respecte de Colau, Caldrà veure com es conformaran les majories. En aquest sentit, Colau ha reconegut que "ha guanyat ERC, i, per tant, el senyor Maragall decidirà amb qui vol parlar", afegint que "el resultat és claríssim: la ciutadania de Barcelona ens demanda a les forces d'esquerres que parlem entre nosaltres, que ens posem d'acord i que fem un govern ampli i transversal ".

Maragall guanya, empatant amb Colau

Junts per Catalunya té uns resultats molt pobres a la capital catalana. Elsa Artadi es queda amb només 5 regidors.

Manuel Valls no dóna la sorpresa, però millora els anteriors resultats de Ciutadans. N’obté 6. I el PP, a qui molts enquestes donaven per mort a la capital catalana, manté dos representants. Ni la CUP ni Jordi Graupera aconsegueixen representació. Tampoc VOX.

A Lleida, empat tècnic entre ERC i PSC, de manera que sembla que el socialista Fèlix Larrosa perdrà la Paeria. El bloc independentista suma més escons que l’actual majoria. ERC en té 7 i JxCat té 6 . De l’altra banda, Ciutadans tindria tres regidors i PP 2, que amb els 7 de PSC no serien suficients. La clau seria a les mans dels Comuns de Lleida, amb dos representants. Els moviments postelectorals seran decisius.

A Girona no sembla que Marta Madrenas tingui molts problemes per revalidar l’alcaldia. Hi ha una clara majoria independentista, amb 10 regidors de Junts per Catalunya, 4 d’Esquerra i 5 de CGI-Amunt.

Josep Fèlix Ballesteros aconsegueix que el PSC sigui la llista més votada amb 7 regidors, però Esquerra també obté 7 , 4 són de Ciutadans, 3 de JxCat, 3 d’En Comú Podem, 3 de la CUP i 2 del PP. L’actual govern municipal de PSC amb PP només suma 9, molt lluny dels 14 que donen la majoria absoluta

Eduardo Navarro

Eduardo Navarro

Licenciado en Periodismo por la UAB, donde ha sido profesor asociado. En la Cadena SER desde 1990. Ha...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00