Domingo, 07 de Marzo de 2021

Otras localidades

SALUT

Parlem d'epilèpsia

Avui ens acostem a una malaltia molt popular però al mateix temps desconeguda. Amb Núria Lucas i Roger de la Cruz ens endinsem en un terreny que ells han viscut en primera persona i ens l'expliquen tot aclarint-nos aspectes que ens poden resultar confusos i trencant tòpics.

Núria Lucas i Roger de la Cruz

Núria Lucas i Roger de la Cruz / Jordi Cartañá

 

Viure amb l’epilèpsia no és fàcil. El Roger de la Cruz ens l’explica com una mena de sobrecàrrega neuronal que duu al cervell a desconnectar. “Com quan a casa el sistema elèctric se sobrecarrega i salta el diferencial”. Una manera senzilla d’explicar una malaltia crònica que en l’imaginari passa per una persona que cau a terra i comença a convulsionar i a al que se li ha de posar algun tipus d’objecte a la boca perquè no es mossegui la llengua. En alguns casos potser és així, però pel que ens expliquen la Núria Lucas i el Roger a ells els agafen desmais sobtats. Passen pels nostres estudis perquè detecten que als mitjans l’epilèpsia no hi és present, no se’n parla.

Com hi conviuen? Com ho porta la família? Quines repercussions té a nivell laboral, ho anem descobrint en l’entrevista que adjuntem.

 

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?