Sociedad
SALUT

Parlem d'epilèpsia

Avui ens acostem a una malaltia molt popular però al mateix temps desconeguda. Amb Núria Lucas i Roger de la Cruz ens endinsem en un terreny que ells han viscut en primera persona i ens l'expliquen tot aclarint-nos aspectes que ens poden resultar confusos i trencant tòpics.

Núria Lucas i Roger de la Cruz / Jordi Cartañá

Parlem d'epilèpsia

17:40

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/038RD010000000062408/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Reus

Viure amb l’epilèpsia no és fàcil. El Roger de la Cruz ens l’explica com una mena de sobrecàrrega neuronal que duu al cervell a desconnectar. “Com quan a casa el sistema elèctric se sobrecarrega i salta el diferencial”. Una manera senzilla d’explicar una malaltia crònica que en l’imaginari passa per una persona que cau a terra i comença a convulsionar i a al que se li ha de posar algun tipus d’objecte a la boca perquè no es mossegui la llengua. En alguns casos potser és així, però pel que ens expliquen la Núria Lucas i el Roger a ells els agafen desmais sobtats. Passen pels nostres estudis perquè detecten que als mitjans l’epilèpsia no hi és present, no se’n parla.

Com hi conviuen? Com ho porta la família? Quines repercussions té a nivell laboral, ho anem descobrint en l’entrevista que adjuntem.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00