Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 29 de Enero de 2020

Otras localidades

Bous al Carrer sense veterinari, perill de tuberculosi bovina

Hi ha informes que acrediten que el moviment de caps de bestiar sense control en les festes està contribuint a l'expansió de la tuberculosi bovina. Els veterinaris recorden que existeix el compromís que hi haja un veterinari en les celebracions de "bous al carrer"

L'arribada de l'estiu dispara les contractacions de festejos taurins i el moviment de caps de bestiar es dispara. I no és la primera vegada que el Consell Valencià de Col·legis Veterinaris denuncia l'incompliment d'una mesura que apliquen totes les regions d'Espanya on se celebren este tipus de festejos, excepte la valenciana.

En La Llavor, Inmaculada Ibor, presidenta dels veterinaris, insisteix: els recels de les penyes taurines que consideren que la presència del veterinari dispara el cost dels festejos, ha provocat pressions que han acabat per polititzar el tema i han portat al govern de la Generalitat a retardar, sense explicació, el moment de fer complir una norma que, segons Ibor, hauria de ser obligatòria per raons sanitàries.

Esta situació, com ve denunciant el Consell Valencià de Col·legis Veterinaris de la Comunitat Valenciana, contribueix de forma important al fet que la valenciana siga una de les autonomies amb una major taxa de prevalença de tuberculosi bovina més altes del país. I recorden que el moviment de caps de bestiar no solament és dins de la Comunitat. També vénen caps de bestiar de fora i les d'ací ixen a altres autonomies, amb el que el problema s'agreuja.

Recorda Ibor que la consideració dels festejos de "bous al carrer" és la mateixa que la d'una ramaderia, i per tant, com en una ramaderia, la presència del veterinari és obligatòria. Però això s'incompleix.

En termes econòmics, la celebració dels Bous al Carrer genera un impacte a la Comunitat Valenciana que en 2017 va superar de llarg els 36 milions d'euros.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?