Sociedad
MEDI AMBIENT

Guerra al Plàstic

Avui dia del medi ambient parlem d'un material no biodegradable i que tarda milers d'any en desaparèixer: el plàstic. Plàstic amb presència microscòpica a l'aigua de la costa tarragonina, plàstic contra el que s'ha iniciat una campanya en un petit nombre d'establiments de Reus engrescats per Ennatura't.

Nora Expósito i Helena Sirisi / Jordi Cartañá

Tarragona

Estudi URV 

Nora Exposito és una dels membres de l'equip Tecnatox de la URV que han estudiat la quantiat de microplàstic que hi ha al litoral català. S'han torbat amb que a les aigues de Tarraogna el 57% dels microplàstics prové de fibres sintètiques de la roba que es desprenen a la rentadora.  Amb Nora aprofundim en com i de quina manera aquests plàstics entren a formar part de l'organisme del plàcton, dels peixos i retorna al nostre cos. 

Els microplàstics del nostre mar provenen de la roba

15:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000138213/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ennatura't

I amb Helena Sirisi d'Ennatura't, serveis de marxa nòrdica i activitats a l'aire lliure, conversem sobre com des d'aquest ens han endegat una campanya de boicot al plàstic  dees del 3 fins al 9 de juny. Es persegueix que deixem de fer servir aquest material fins assolir l'anomenat residu zero i, de pas, han fet una llista d'establiments reusencs de quilòmetre zero en els que es pot torbar  productes sense plàstics o que contribueixin a reduir-ne el consum. 

Guerra al Plàstic des d'Ennatura't Reus

11:53

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000138207/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00