Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 17 de Julio de 2019

Otras localidades

Guerra al Plàstic

Avui dia del medi ambient parlem d'un material no biodegradable i que tarda milers d'any en desaparèixer: el plàstic. Plàstic amb presència microscòpica a l'aigua de la costa tarragonina, plàstic contra el que s'ha iniciat una campanya en un petit nombre d'establiments de Reus engrescats per Ennatura't.

Nora Expósito i Helena Sirisi /

Estudi URV 

Nora Exposito és una dels membres de l'equip Tecnatox de la URV que han estudiat la quantiat de microplàstic que hi ha al litoral català. S'han torbat amb que a les aigues de Tarraogna el 57% dels microplàstics prové de fibres sintètiques de la roba que es desprenen a la rentadora.  Amb Nora aprofundim en com i de quina manera aquests plàstics entren a formar part de l'organisme del plàcton, dels peixos i retorna al nostre cos. 

Ennatura't

I amb Helena Sirisi d'Ennatura't, serveis de marxa nòrdica i activitats a l'aire lliure, conversem sobre com des d'aquest ens han endegat una campanya de boicot al plàstic  dees del 3 fins al 9 de juny. Es persegueix que deixem de fer servir aquest material fins assolir l'anomenat residu zero i, de pas, han fet una llista d'establiments reusencs de quilòmetre zero en els que es pot torbar  productes sense plàstics o que contribueixin a reduir-ne el consum. 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?