Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 25 de Enero de 2020

Otras localidades

És necessari un cànon mediambiental igual que el cànon digital?

L'enginyer que coordina els plans contra incendis de Cortes de Pallars i Andilla considera necessari que s'establisquen ja pagaments per serveis mediambientals

L'enginyer tècnic Hector Vives que assessora a Corts i Andilla per a l'elaboració dels seus plans antiincendis considera precís que les administracions comencen a plantejar-se la necessitat d'establir el pagament per serveis ambientals a manera del cànon digital que tots paguem sense piular. Els diners recaptats haurien d'anar directament als municipis que són els que coneixen perfectament les seues necessitats.

Declaracions de Vives en La Llavor després que Greenpeace denunciara que Cortes de Pallars i Andilla, dos municipis que van patir paorosos incendis forestals en 2017, no tenen els preceptius plans antiincendis. Tots dos municipis, en la SER, van explicar que estan treballant en eixos plans. Que si no els tenen encara és per falta de temps (els dos els tindran en breu) i que en paral·lel han iniciat tota una sèrie d'actuacions en l'àmbit forestal per a previndre i minimitzar els incendis. Andilla i Corts van acusar l'organització ecologista de faltar a la veritat i de menysprear-los i assenyalar-los sense conéixer la seua realitat ni molt menys tot el que estan fent.

Vives explica en La Llavor que des del 30 de novembre de 2017, quan es publica l'ordre, els municipis han realitzat tots els treballs ateses les indicacions de la fiscalia i la Conselleria amb una capacitat administrativa i de gestió molt reduïda.

Tots dos municipis han destinat més de 100.000 euros, a més, per a la contractació de brigades de Divalterra. Sense comptar els treballs realitzats en àrees tallafocs, en actuacions en zones repoblades afectades per incendis anteriors... I al temps han anat redactant el pla que, subratlla Vives, sense diners no serveix absolutament de res. En això dóna la raó a Greenpeace, però lamenta que l'organització ecologista es quede en la superfície, que els plans encara no estan acabats, però obvie la resta de treballs realitzats en municipis castigats per la despoblació i amb recursos limitats.

I explica Vives que quan els plans estiguen acabats han de ser revisats per VAERSA el que portarà un temps. De ben segur hi haurà modificacions que fer i els ajuntaments hauran d'aprovar-les i incloure-les de nou en el pla. Un procés que calcula costarà set o huit mesos més com a mínim.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?