Sociedad
Energías renovables

El Govern amplia les subvencions per energies renovables

El Consell de Govern aporta un milió més d'euros després d'esgotar-se els 1,8 miliions inicials

Balears aposta per la instal·lació de plaques solars arreu. / CAIB.

Mahón

El Consell de Govern en funcions ha aprovat ampliar amb un milió d’euros les ajudes per instal·lar plaques fotovoltaiques destinades a particulars, petites i mitjanes empreses, associacions empresarials i entitats sense ànim de lucre.

La decisió s’ha pres perquè l’import d’1.800.000 € ha resultat insuficient per cobrir totes les sol·licituds que s’han presentat. Aquestes ajudes estan cofinançades amb fons FEDER.

La convocatòria, dotada inicialment amb 1,8 milions d’euros, es va obrir el desembre de 2018 i va finalitzar el mes de març passat. Amb l’ampliació dels fons que s’hi destinen, s’intenta atendre el màxim de sol·licituds ja presentades, sense que suposi que s’obri un nou termini de presentació.

D’acord amb la convocatòria, els particulars poden rebre subvencions del 50 % del cost de les plaques i les empreses, del 40 %.

Així mateix, cal recordar que durant el mes de maig el Govern de les Illes Balears ha resolt les subvencions destinades a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, que suposaran la instal·lació de 561 punts entre els anys 2019 i 2020 arreu de les Illes Balears per un valor de 8,7 milions d’euros.

Els fons destinats als punts de recàrrega han estat finalment 8,3 milions d’euros procedents de l’impost de turisme sostenible i 400.000 € més procedents de fons propis de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat. Precisament, s’ha decidit destinar a cobrir ajudes per a plaques fotovoltaiques un romanent d’un milió d’euros de fons d’aquesta Conselleria inicialment previst per a punts de recàrrega.

Així, l’any 2019 s’han resolt —o estan en tràmit de resolució— més de 8,7 milions d’euros destinats ajudes per a punts de recàrrega i 2,8 milions d’euros per instal·lar plaques solars destinats a empreses i particulars.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00