Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 17 de Octubre de 2019

Otras localidades

No hi ha rebaixa als preus de la universitat

El consell interuniversitari aprova el decret de preus per al curs vinent que es mantenen sense canvis significatius. L'única novetat: es rebaixa el preu del primer any de màster però només als estudiants que enguany acaben un grau de tres anys

Només 65 alumnes de tot el sistema universitari es beneficiaran d’aquesta rebaixa del preu del primer any de màster que ja es anunciar quan es van autoritzar els primers graus de 180 crèdits. Actualment dels prop de 600 graus universitaris que ofereixen els campus catalans només hi ha 16 que siguin d’aquest modalitat, es a dir que es facin en tres cursos acadèmics, i d'aquest només 9 són a preu públic. Per tant, la rebaixa que s'ha aprovat avui només afecta a mig termini als alumnes d'aquests graus.

Per a la resta, els preus es mantenen invariables malgrat les protestes dels estudiants i malgrat el parlament ha aprovat diferents mocions instant al govern a fer una rebaixa del 30 per cent de les taxes. El secretari general del consell interuniversitari Lluis Baulenas diu que hem d'interpretar aquesta rebaixa mínima com una declaració d'intencions. “Amb pressupostos prorrogats incloem una mesura que marca camí, d’aquí la importància d’aquesta equiparació. Quan parlem dels pressupostos del 2020, ja veurem en quins termes ens movem”.

El govern remarca que el projecte de pressupostos, que el govern no va aprovar ni internament perquè no tenia suports al parlament per tirar-los endavant preveia destinar 15 milions d'euros no per fer una rebaixa lineal de preus però si per rebaixar taxes als alumnes més vulnerables i per crear beques salari per aquells que ara no van a la universitat perquè no es poden permetre no treballar per estudiar.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?