Sociedad

Els casos de melanoma van a l'alça i ara es detecten en persones de mitjana edat

Persones nascudes entre finals del 50 i els 60 i que de petits i adolescents van estar molt exposats al sol sense protecció

Els dermatòlegs recomanen no prendre el sol i buscar l'ombra, com fan aquests banyistes d'una piscina municipal de Lleida, en una foto d'arxiu. / ACN

Lleida

Ha augmentat la mitjana de casos de melanoma a Lleida els últims anys. Si temps enrere se'n diagnosticaven uns 35 o 40 casos nous, ara ja en són una cinquantena. I és una malaltia que va a l'alça, almenys en la detecció. Es calcula que augmenta entre un 3 i un 8 per cent anual, segons la cap de Dermatologia de l'Arnau, Rosa Maria martí.

Els pagesos, amb moltes hores sota el sol a l'estiu, són població de risc, i més aquí a les comarques de Lleida on són, percentualment, població majoritària en algunes zones. Però aquí també passa el mateix que en altres punts: apareixen casos de càncer de pell en molts homes i dones de mitjana edat -entre 50 i 60 anys- que de nens i adolescents van prendre molt el sol i sense protecció.

Per prevenir, a banda de tapar-se o buscar l'ombra, cal revisar-se la pell (especialment les persones molt pigades o de pell clara). A finals de juny es farà una campanya gratuïta de diagnòstic a la qual caldrà inscriure's a la pàgina web de euromelanoma.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00