Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 17 de Octubre de 2019

Otras localidades

Realitat virtual per veure la vida a Torre d'en Galmés fa 2.300 anys

El centre d'interpretació del jaciment incorpora noves tecnologies per conèixer millor la vida a la Menorca talaiòtica

Amb ulleres de realitat virtual els visitants podran veure la vida quotidiana a la Torre d'en Galmés de fa 2.300 anys. /

El centre d'interpretació de Torre d'en Galmés compta amb un nou recurs per acostar als visitants a la prehistòria de Menorca. Es tracta d'una aplicació de realitat virtual en la qual es reconstrueix una de les cases del període talaiòtic final de Torre d'en Galmés, de fa devers 2.300 anys.

Es tracta d’una experiència immersiva interactiva on l’usuari, a través d’unes ulleres de realitat virtual, pot entrar dins de la casa reconstruïda, anar descobrint els diferents racons i observar com vivien els habitants de l’època.

La reconstrucció ha estat possible gràcies a les dades obtingudes de les excavacions realitzades durant els darrers 20 anys en el poblat de Torre d'en Galmés. A part de tota l’estructura de la casa, l’experiència compta amb un total de 8 personatges, alguns animals i més de 40 objectes específics de l'època com 4 tipus d'àmfores, olles, formatgeres, morters, un molí manual i un teler. Tota la creació de l’experiència ha estat supervisada i revisada per arqueòlegs, que han actuat com a assessors científics durant el desenvolupament del projecte.

Aquesta iniciativa té com a objectiu utilitzar les noves formes de comunicació que ofereix la realitat virtual per tal de difondre i promoure el coneixement de la cultura talaiòtica. L’objectiu d’aquest tipus d’experiències és apropar el patrimoni històric a la població d’una manera innovadora, per tal que un major nombre de persones puguin gaudir de la possibilitat de submergir-se en l’època talaiòtica i comprendre millor una part de la història de l’illa.

L’experiència està ja disponible per als visitants del centre d’interpretació de Torre d’en Galmés. L'accés a aquest recurs queda inclòs dins de la tarifa de la visita general al centre d'interpretació i el jaciment.

Per altra banda, també s'ha renovat totalment la cartelleria explicativa del jaciment, de forma que el poblat compta ara amb vint-i-un cartells totalment nous.

 

Sa Naveta des Tudons compta també amb un nou espai per ajudar als visitants a entendre el monument: es tracta d'un petit pavelló de fusta, situat al costat de la caseta de l'entrada, en el qual s'hi han instal·lat seients i sis plafons explicatius. Així, els visitants hi poden descansar a recer del sol i, a la vegada, conèixer millor el context històric de sa Naveta.

 

Tant als nous cartells de Torre d'en Galmés com als de sa Naveta s'han utilitzat il·lustracions que recreen la vida durant la prehistòria o reconstrueixen els edificis, per tal que els visitants puguin entendre millor les restes arqueològiques.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?