Sociedad
Arqueología

40 anys del brauet de Torralba

El Museu de Menorca farà una explicació sobre els rites del solstici d'estiu al jaciment per commemorar l'aniversari de la troballa

El brauet és una de les peces més importants trobades a Torralba d'en Salort / Museu de Menorca.

Mahón

L'empresa NURARQ SC i el Museu de Menorca, han preparat una sèrie d’activitats per celebrar conjuntament els 40 anys de la troballa d'una de les peces més representatives de la cultura talaiòtica: el brauet de Torralba.

El brauet és una figureta de bronze d'uns 15 cm de longitud que es va documentar durant la campanya de 1979 en el marc de les excavacions arqueològiques dirigides pels doctors Manuel Fernández-Miranda i William Waldren, dins el recinte de taula del jaciment de Torralba d'en Salort. L'estatueta es va trobar a terra, vora l'altar de pedra que encara està al seu lloc dins el santuari.

L'activitat que encetarà aquesta commemoració es durà a terme el vespre del divendres dia 21 de juny a les 21 h al recinte de taula de Torralba d'en Salort, coincidint amb la celebració del solstici d'estiu. Aquest acte consistirà en una explicació per part d'una arqueòloga dels rituals que es creu que es realitzaven en aquests santuaris, exemplificats amb rèpliques fidedignes dels objectes. A més, es comptarà amb la presència de diversos col·laboradors que van ser presents en el moment del descobriment del brauet i que explicaran la seva experiència de primera mà. Finalment l'acte acabarà amb un brindis de vi especiat a l'estil romà.

Es té prevista una segona activitat el dia 12 d'octubre al Museu de Menorca. En aquest cas es convidarà als participants a formar part d’un ritual de taula i es comptarà amb una vitrina especial a la qual s'exposaran els objectes originals trobats dins el recinte de taula, incloent-hi la figureta de bronze del brauet.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00