Sociedad
Medio ambiente

La junta interinsular del GOB defineix a Menorca el camí a seguir

Destaquen que les illes tenen problemes comuns, però cal que cada territori actui segons les seves característiques

La Junta Interinsular del GOB es vareunir a Menorca el cap de setmana. / GOB

Mahón

La contaminació de creuers, la lenta descarbonització energètica en general i la necessitat de protegir el territori per evitar excessos en la pressió humana afecten totes les illes, però cadascuna ha d'actuar de forma diferent d'acord amb les característiques pròpies. Aquesta és la principal conclusió de la Junta Interinsular del GOB celebrada aquest cap de setmana a Menorca.

Des del GOB-Menorca s'apunta que la ordenació territorial és diferent a cada illa i solucions com el PTI menorquí no es podrien aplicar a la resta d'illes, per això cada territori mereix una actuació diferent.

Entre les propostes acordades destaquen el posar límits a la pressió humana reduint les places turístiques amb la fórmula 2x1, buscant eliminar les obsoletes; reduir la pressió turística i la contaminació produïda pels creuers i els avions; desclassificar territoris en perill de ser construïts, sobretot els territoris que no tinguin drets urbanístics consolidats. També es vol frenar l'especulació urbanística i aplicar eficaçment les noves normes de protecció ambiental, sobre la posidònia, els residus, la transició energètica i el canvi climàtic.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00