Sociedad

Ciutadella bull de festa amb el 'Caragol des Born'

112 cavallers participen d'aquest "dissabte de Sant Joan"

Cavaller a Sant Joan / wikimedia commons

Mahón

Ciutadella va viure aquest diumenge un intens "dissabte de Sant Joan" amb la participació rècord de 112 "cavallers" i gairebé sense incidents destacables.

A les 18h menys un minut de la tarda, el Caixer Senyor, Julio de Olives feia la seva entrada al galop a la Plaça des Born per donar inici al primer dels "caragols" de les festes. La carrera, que no va ser massa ràpida a causa de la multitud que amb prou feines li deixava pas, va donar inici a un dels moments més àlgids de la celebració.

Fins 26.004 persones es van arribar a congregar a la plaça en el moment de major ocupació, segons informava l'Ajuntament. El "caragol" es va tancar amb 55 assistències per part de la creu roja, cap d'elles de gravetat.

Ja caiguda la nit la comitiva enfilalà els carrers del nucli antic de la ciutat per uns caragols de Ses Voltes i de Santa Clara que acabaran ben entrada la matinada.

Per aquest dilluns al matí estan previstos els assajos en "es pla" i novament els caragols de Ses Voltes i Santa Clara, després dels quals tindrà lloc la "Missa de Caixers". Ja a la tarda, la comitiva es dirigirà al consistori per convidar a les autoritats als Jocs des Pla. Els últims caragols a la matinada de dilluns a dimarts, juntament amb el darrer toc, posaran el punt i final a les festes de Sant Joan d'aquest 2019.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00